Yavru Köpeğinizde Parvovirüsü Önlemek İçin İpuçları
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

Yavru Köpeğinizde Parvovirüsü Önlemek İçin İpuçları

Köpeklerde hiç parvo görmediyseniz, kendinizi şanslı sayın. Parvovirüs, yavru köpekler arasında son derece hızlı yayılan ciddi, zayıflatıcı ve genellikle ölümcül bir hastalıktır. Parvovirüs tedavisi pahalı olduğundan ve her zaman başarılı olamadığından, parvovirüsün önlenmesi anahtardır. Peki yavru ve köpeklerde parvovirüsü nasıl önleyebilirsiniz?
 
 
 
parvo nedir?
 
Parvovirüs, köpeğinizdeki veya yavru köpeğinizdeki en hızlı bölünen hücrelere saldıran bir virüstür. Gebe köpeklerde beyni hedef alarak düşüklere ve doğumsal problemli yavrulara neden olur. Yavru köpeklerde bağırsaklara saldırır, kusmaya ve ishale neden olur ve bazen astara tamir edilemeyecek şekilde zarar verir. Parvovirüs, genç yavru köpekler için hayatlarının ilk birkaç ayında hızla ölümcül olabilir. Ancak iyi haber şu ki, oldukça etkili bir aşı mevcut. Daha fazlasını okumak isterseniz köpeklerde parvovirüs hakkında koca bir makalemiz var.
 
 
 
Parvo nasıl yayılır?
 
Parvovirüs, etkilenen bir köpeğin dışkısında yayılır ve bir köpeğin enfekte olması için virüsü ağzına alması gerekir. "Bir köpek sadece kaka yerse parvo kapabilir mi?" diye sorduğunu duyuyorum. Ne yazık ki, hayır - virüs, kaka kaybolduktan çok sonra da devam eder, yani bir köpek ot yemekten, kaldırımı yalamaktan, kıyafetleri koklamaktan ve diğer birçok zararsız şeyden parvo alabilir. Başka bir deyişle, parvodan kaçınmak oldukça zordur, ancak bunun önlenmesinin bazı yolları vardır.
 
 
 
Parvoyu önlemek için 8 ipucu
 
1. İyi yetiştiricilerden aşılanmış yavrular satın alın
 
Yavru köpekler parvovirüse karşı 6 haftalıkken aşılanabilir. Halihazırda bazı aşıları yapmış bir yetiştiriciden satın almak, yavru köpeğinizin büyük dünyaya adım attığında gemide bir miktar korumaya sahip olduğundan emin olabileceğiniz anlamına gelir. İyi yetiştiriciler, çöplerinin sağlıklı ve başarılı olmasını sağlamak için de özen göstermiş olacaklardır - parvolu bir köpek yavrusu, sıkışık, kirli koşullarda büyüdüğünde çok daha olasıdır.
 
 
 
2. Temizleyin ve dezenfekte edin
 
Son 5 yıl içinde evde parvovirüs bulunduysanız veya aşılanma durumu bilinmeyen köpekler (yani kiralık bir evde) varsa, elinizden geldiğince temizlemeli ve dezenfekte etmelisiniz. Parvovirüs toprakta, yatak takımlarında ve halıda çok uzun süre hayatta kalabilir - bu nedenle her şeyi iyice temizlediğinizden emin olun. Mümkünse, parvovirüsü öldüren bir dezenfektan kullanın.
 
 
 
3. Veteriner onaylı bir aşılama şemasını takip edin
 
Parvovirüse karşı tamamen aşılanmış sayılması için, köpeğinizin 16 haftalık olana kadar her 2 ila 4 haftada bir parvo aşısı ve yılda bir rapel aşısı olması gerekir. Bundan sonra, her 3 yılda bir takviye takviyelerine ihtiyaç duyarlar. Yavru köpeğinizi güncel hale getirmek için ne yapılması gerektiğini görmek için veterinerinizden yavrunuzun aşı kayıtlarını kontrol etmesini isteyin.
 
 
 
4. Yavru köpeğinizi taşıyın
 
İster dışarı çıkıyor olun, yavrunuzu taşımak, yerdeki viral gözeneklere maruz kalmalarını sınırlar. Parvovirus çevrede uzun süre hayatta kalır, bu nedenle hiçbir kaka izi görmeseniz de köpeğinize yine de bulaşabilir. Yavru köpeğinizi taşımak, onları güvende tutarken, gürültülü modern yaşamlarımıza alışmalarını sağlar.
 
 
 
5. Yürüyüşlerinizi akıllıca seçin
 
Köpeğinizin aşıları tam olmasa da, yürüyüşlerinizi akıllıca seçmelisiniz. Köpek parkı gibi çok sayıda başka köpeğin bulunduğu alanlardan kaçının. Köpeğinizi, bilinmeyen köpeklerin olmadığı bazı sessiz alanlara veya kullanıcılar arasında iyice temizlenen kapalı alanlara götürmeniz daha iyi olur. Sakin bir kumsalda yüksek gelgit çizgisinin altında yürümek de nispeten güvenlidir.
 
 
 
6. Yavru köpeğinizin yabancı köpeklerle tanışmasına izin vermeyin
 
Yavru köpeğinizin yeni köpeklerle tanışması onun sosyalleşmesi için önemlidir. Ancak bunlar, parvoya karşı tamamen aşılanmış olduğu bilinen ve hiçbir semptom göstermeyen köpekler olmalıdır, örneğin arkadaşlara veya aileye ait köpekler. Yabancıların, köpeklerinin kötü hissettiği konusunda dürüst olmalarına güvenmeyin - ister yavru köpeğiniz dikkatlerini dağıtsın, ister köpeğinin hasta olduğunu fark etmesin, siz daha sorunun farkına varmadan tehlikeli bir etkileşim başlatılabilir. Ve hazır gelmişken, yabancı köpekleri de selamlamayın. Parvovirüsü yakalayamasanız da, ellerinizde ve giysilerinizde eve taşıyabilir ve köpeğinize bulaştırabilirsiniz.
 
 
 
7. Yavru köpeğinizi sağlıklı tutun
 
Parvo, köpeğiniz için en çok diğer hastalıklardan muzdaripken tehlikelidir, çünkü bağışıklık sistemi bununla mücadele edemeyecek kadar meşguldür. Köpeğinizi aşılatarak, önerilen bir kurtlanma protokolünü izleyerek ve herhangi bir hastalığı veya yaralanmayı fark ettiğiniz anda tedavi ederek sağlıklı tutun. Köpeğinizin yaşam evresine uygun eksiksiz ve dengeli bir beslenme sağlamak, gelişmesi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerine sahip olmasını sağlar.
 
 
 
8. Köpeğinize veterinerinize aşı yaptırın
 
Mağazalardan aşı satın almak daha ucuz bir seçenek olabilir, ancak bunun büyük bir sorunu var; bir aşı, etkili kalması için soğuk depolamaya dayanır. Soğutucu nedeniyle sıcaklıktaki herhangi bir değişiklik

  "

 

"  Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 





:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 738
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 2 / 1 / 1397
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی